Mammobiel staat in Huldenberg te België van 15 juni tot en met 28 juni 2023.

14-06-2023 17:21

 

 

Auteur: JSL - hln.be/huldenberg

 

 

Illustratie. Mammobiel

Illustratie. Mammobiel.

Foto: Gemeente Arendonk.

 
 
 
 
 
 
 
 

Vanaf donderdag 15 juni tot en met vrijdag 28 juni 2023 staat de mammobiel in Huldenberg te Belgié.

 
 
De mammobiel is een bus die speciaal ontworpen is voor het maken van een mammografie. Vrouwen van 50 tot en met 69 kunnen er gratis terecht: op uitnodiging of met een voorschrift van je huisarts.
 
 
In juni 2001 startte de Vlaamse overheid met een bevolkingsonderzoek Borstkanker. Het onderzoek spoort alle vrouwen van 50 tot en met 69 jaar aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt. “Als we borstkanker tijdig ontdekken, is de kans op een succesvolle behandeling en genezing groter”, klinkt het. “Ook jonge vrouwen kunnen borstkanker krijgen. Maar het risico is veel kleiner. Ruim drie kwart van alle borstkankers komt voor bij vrouwen die ouder zijn dan 50. Huldenberg ondersteunt dit bevolkingsonderzoek door de mammobiel om de twee jaar halt te laten houden in onze gemeente.”
 
 
 

Van donderdag 15 juni tot en met donderdag 22 juni 2023 staat de mammobiel op parking De Kronkel (’t Pijlijser), Gemeenteplein 2 in Huldenberg. 

 

Van vrijdag 23 juni tot en met vrijdag 28 juni 2023 staat de mammobiel op de parking aan de plataan, hoek Leuvensebaan en Sint-Agathastraat in Sint-Agatha-Rode.

 

 

Bron: www.hln.be